Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz
Hanka Kynychová uspořádala největší sportovní kemp dětských domovů
Do malebné přírody sázavského údolí se v uplynulém měsíci sjely děti z dětských domovů ze všech koutů České republiky. Ve zlenickém Hotelu Hláska cvičitelka Hanka Kynychová ve spolupráci s TV Nova zorganizovala přípravné taneční soustředění pořádané v rámci charitativního projektu „Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou".


V rámci třetího ročníku tohoto charitativního počinu a po úspěšném loňském premiérovém přípravném kurzu, jenž u dětí vzbudil obrovské nadšení a elán, se děti vrátily na místo činu a proměnily na měsíc zlenický areál v jeden obrovský taneční parket.

„Během čtyř týdnů se na tomto soustředění vystřídalo celkem 29 dětských domovů z celé ČR. Děti pod vedením profesionálních tanečníků a lektorů nacvičovaly čtyři disciplíny - aerobik, hip hop, břišní tance, zpěv a muzikál,“ vysvětlila autorka projektu a předsedkyně sdružení Dětské domovy v pohybu Hanka Kynychová.

K dokonalosti a souhře dětských kroků dětem vší silou pomáhali kromě profesionálních tanečníků také osobností českého muzikálu a tance. Letos ku radosti všech zúčastněných přijali pozvání tanečnice z muzikálu Děti ráje se zpěvačkou Míšou Noskovou v čele.

Velký poprask a nadšení u dětí sklidila také účast známých osobností TV Nova, které děti v průběhu letního soustředění navštívili a zpříjemnili jim již tak nabitý program. Děti se utkaly v různých sportovních disciplínách se známými tvářemi televizních obrazovek. Své síly mohly změřit například s Petrem Vágnerem, Lenkou Zahradnickou, Kristýnou Janáčkovou, Martinem Holcem a Láďou Ondřejem z Ordinace v růžového zahradě 2, Alešem Lehkým a Tomášem Matuškou ze Snídaní s Novou a v neposlední řadě se Šárkou Ullrichovou ze seriálu Ulice.

„Jsem rád, že se tohoto projektu mohu zúčastnit a pomoci tak zviditelnit děti, které mají zájem a snahu něčeho dosáhnout. Když vidím, jak děti za tři dny vypilovaly své choreografie a kolik práce odvedly, jenom zírám,“ potvrzuje nadšení dětí záchranář z Ordinace v růžové zahradě a jeden z patronů Petr Vágner.

Právě TV Nova a autorka projektu Hanka Kynychová stojí za tímto úspěšným sportovním počinem. Projekt se za čtyři roky svého konání stal nedílnou součástí dětských přání a tužeb, naučit se tanečnímu umu a dostat šanci překonat své vlastní já před televizními kamerami a zaplněnými sály. Děti z dětských domovů tak dostanou šanci vystoupit ze svých stínů a šedosti každodenního stereotypu a získat pro sebe tolik potřebné sebevědomí.

Finálové závody proběhnou 13. listopadu v Kongresovém centru Praha na Vyšehradě. Sdružení DD v pohybu zaštiťující tento projekt všechny srdečně zve shlédnout a potvrdit si skutečnost, že dřina dětí rozhodně nepřišla nazmar svým potleskem, který je pro děti z dětských domovů tou nejkrásnější odměnou.

 

Zdroj: rha.cz

 


Hanka Kynychová uspořádala největší sportovní kemp dětských domovů
 
Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz