Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz
Cvičení tai chi pro děti
Cvičení tai chi pro děti25.6.2008 (RHA) - V příštím roce rozšíříme činnost sdružení o novou sportovní disciplínu: Tai chi. Tento sport, či spíše umění, je čínského původu, jehož vliv,rozsah a účinky přesahují rámec pouhého fyzického cvičení.



Obsahuje mnoho škol, stylů a zaměření od bojového umění přes pouhé zdravotní cvičení až k různým duchovním technikám. Jedním z jeho účinků je nezanedbatelný vliv na psychiku. Proto se také cvičí i s dětmi. U jedinců hyperaktivních dochází ke zklidnění, u pasivních dochází k zvýšení energie a k přílivu sil. Lektor Petr Valenta ze Znojma při svých cvičeních s dětmi je vede k pochopení správného vztahu lektor-pedagog-žák, k přirozenému přijímání autorit.

"V kursech pro děti z dětských domovů se budeme učit malou nenáročnou sestavu „osm kusů brokátu" tak,aby ji zvládl každý a kdykoli si ji mohl ve svém volnu zacvičit samostatně. V případě zájmu se děti mohou naučit i základní prvky sebeobrany," přiblížil náplň nové disciplíny Petr Valenta.

Prostřednictvím správného dýchání, srovnání postoje/ rovných zad/, pomalých pohybů tai chi lze dosáhnout pozitivních výsledků při koncentraci,rozpuštění přebytečné agresivity a dalších účinků v oblasti psychiky.

Na cvičení se těší...Petr Valenta ze Znojma...lektor!


 
Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz