Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz
Pohodový výjezd na Znojemsko a Vysočinu je za námi
Pohodový výjezd na Znojemsko a Vysočinu je za námi18.4.2008 (RHA) - Opět máme za sebou výjezd celovíkendový, to znamená, že kromě organizace všech návštěv domovů a přesunů musíme myslet i na rozšířené řady našeho týmu v podobě malých holčiček Sofinky a Alexandry, Filipa - zkrátka jede celá velká rodina Hanky včetně taťky Jinřicha. Takže po posledním domovu nenásledovala idylka ve sklípku, ale společné ubytování, kopuání holčiček, shánění večeře... I přesto patřil výjezd na Znojensko a Vysočinu, při němž jsme navštívili DD Pyšely, DD Humpolec, DD Jemnice, DD Znojmo, DD Mikulov, DD Polička a DD Pardubice, mezi velmi pohodové a povedené. Bylo to jistě nejen díky šikovným dětem, ale i klidnou jihomoravskou atmosférou a příjemnou krajinou, kterou jsme projížděli.


Z Prahy jsme vyrazili ve složení Hanka, Katka, Hanka (hip-hop), Marika (břišní tance) a Roman. První zastávkou se staly Pyšely - domov, který ten den měl dvě velké akce. Kromě naší návštěvy totiž soutěžila za DD Pyšely patnáctiletá Simona Scanyiová ve Strakonicích ve finále soutěže Miss dětských domovů 2008. A dosáhla titulu nejvyššího, stala se miss pro rok 2008! Gratulace veliká i od nás! Ale zpět k naší návštěvě. Šikovná děvčata i kluci se zde zapojili jak do hiphopu (10 kluků a 1 dívka), tak do aerobiku s Hankou (5 děvčat). Katka naučila jednodušší sestavu Hlupáku najdu tě navíc ještě jedno šikovné děvče i s tetou, aby se k nim mohli připojit i ostatní. Po nácvicích jsme si ještě prohlédli zázemí domova, nechybělo ani chutné občerstvení v podobě sladkých tavrohových rohlíků. Po této sladké tečce jsme se již museli rozloučit a naše cesta směřovala dále po D1, a sice do Humpolce.

Zdejší dětský domov byl dalším ze zastoupených ve finále Miss ve Strakonicích, a proto jsme se nepotkali úplně se všemi dětmi. Proto Hanka naučila aerobikovou sestavu alespoň jednu dívku, aby mohla doučit zbytek později, případě vystoupí jako sólistka. Katka zde našla sedm šikovných koťátek a na hip hop se přihlásili 3 chlapci a 1 děvče. Nácviky utekly jako voda, protože děcka byla šikovná a my jsme mohli ještě před obědem vyrazit dále směrem na jih.

Když už píšu o těch přesunech a cestování, musím zde zmínit, že se snažíme po cestě něco i vidět, nasát krajinu regionů, které díky výjezdům navštívíme. Nedovedete si totiž představit, co to znamená jezdit v autě plném ženských. Za takovou drbárnu, jakou předvádí Hanka s Katkou, by se nemusely stydět ani Kelišová s Cecilkou:-) A proto musím občas přerušit debatu upozorněním na pamětihodnosti v okolí, za což si následně vysložím vodopád provokativních poznámek, ale já vím, že děvčata mojí kulturně-vlastivědnou osvětu zbožňují. A taky občas přinutím Hanku zastavit, abych mohl vyfotit nějaké pěkné panorama. A takové se naskytlo právě před Jemnicí. Malé městečko je známé nejen čaji Jemča, ale dominuje mu rokokový zámek a francouzský kostel. My jsme ale hbitě dojeli ke zdejšímu dětskému domovu, kde nás už očekávala děcka s tetami. Nejprve jsme poplkali s tetami u kafíčka a domácích koláčků, hned poté jsme se setkali s dětmi v tělocvičně. A jaké týmy budou reprezentovat DD Jemnice? Břišní tance s Marikou excelentně zvládla dvě děvčata, do aerobiku s Hankou jde 5 děvčat a jeden kluk a hip hop nacvičuje tým pěti kluků a čtyř děvčat. Tak Jemničáci, trénujte, bylo nám u vás fajn!

Cesta Vysočinou směrem na Znojmo prověřila tlumiče Hančiny Octavie, silničáři asi na zdejší díry zapomněli, ale nakonec jsme v pohodě dorazili do Znojma, do posledního sobotního dětského domova. Zdejší domov je sice ukrytý v ne příliš hezké průmyslové čtvrti města, ale zato se můžou jeho obyvatelé pochlubit krásně zrekonstruovanou budovou. Protože bylo už pozdě, neotáleli jsme s nácviky a hned se pustili do práce. Katka naučila Hlupáka tři děvčata, hip hop natrénovali 3 holky a 2 kluci, aerobik dvě děvčata s tetou. Na zvávěr naší návštěvy přijela účastnice ve finále Miss DD, která velmi zaujala porotu a získala miss sympatie. I od nás velká gratulace a držíme Znojemákům palce i ve společném projektu Hejbejte se.

Nedělní ráno bylo krásně slunečné, a tak se nám vstávalo poměrně dobře. Po vydatné snídani v penzionu Kaplanka jsme vyrazilil příjemnou krajinou jižní Moravy do Mikulova. Kochali jsme se vinicemi, vesničkami s lidovými sklípky, pohledy na Pavlovské vrchy i vodním dílem Nové Mlýny. Dost bylo ale kochání, v DD Mikulov už nás vítá paní ředitelka s tetami a my vstupujeme do dalšího děcáku. Člověk během prvních deseti minut pozná, jaká vládne v domově atmosféra, jestli jsou děcka v pohodě, zkrátka získá takový ten pocit domácí pohody nebo ne. A tady byla pohoda opravdu výborná, což zapříčinilo naše zpoždění asi o 40 minut. Nejdříve jsme rozdělili děcka do skupinek (hip hop 6 děcek, břišní tance 2 děvčata a Hlupák s Katkou 3 děvčata), poté jsme se přesunuli k paní ředitelce na občerstvení a kávu. Protože Hanka neměla obsazený aerobik, mohli jsme poplkat o životě v domovech a také natočit rozhovor s redaktorkou místního deníku. Nakonec ale přišla děvčata z hip hopu, že se chtějí ještě doučit i aerobik. Hanka tedy nelenila a hned na to vlítla a jakákoliv koordinace časového plánu šla stranou:-) Ale děvčata byla šikovná a zvládla vše natrénovat téměř za půl hodiny, což je absolutní rekord. DD Mikulov tak bude nakonec soutěžit i v aerobiku v počtu 3 děvčat s jednou tetou. I přes zmíněnou skvělou atmosféru jsme se rozloučili a vyrazili napříč republikou do Poličky, kde nás již čekala další děcka.

Zážitky z cesty kolem Svojanova, kdy jsme na poslední kapky dojeli k benzínce tady nebudu moc rozebírat, protože se text nebezpečně protahuje. Ale užili jsme si trošku adrenalinu:-) V Poličce už jsme byli očekáváni a Hanka se hned pustila se třemi děvčaty a tetou do tréninku aerobiku. Katka se ujala dvou mladších děvčat a s nimi nacvičila Hlupáka. I domov v Poličce se zařadil mezi ty, kde jsme byli pohoštěni výborným domácím sladkým mlsem, tentokrát v podobě dortíků s kiwi. Jak jsme se olizovali až za ušima, hovoří fotografie:-) Protože čas opravdu kvačil, museli jsme vyrazit, abychom stihli včas dojet do posledního domova v Pardubicích.

Cestou Kačenka prožívala průjezd svojí domovinou a byli jsme přinuceni zastavit v Litomyšli a vyfotit se u Bédi Smetany na náměstí. Mě tam ale zaujal zaparkovaný Rols - Royce... Do Pardubic jsme dorazili díky menšímu bloudění po městě se zpožděním, ale i tak nás děcka s tetami čekali v tělocvičně v plné sestavě a my se hned pustili do práce. ve sklepních prostorech trénovala Hanka aerobik s třemi děvčaty, Marika si odvedla na břišní tance dvě děvčata, 6 koťátek odešlo s Katkou trénovat a tradičně nejzastoupenější hip hop se odehrával v tělocvičně v počtu devíti kluků a dvou děvčat. I přes večerní dobu vládla celým domovem veselá nálada a na závěr všichni předvedli první výsledky zhruba dvouhodinového tréninku. Tak snad se vám to nevykouří z hlavy a budete pilně trénovat!


Pohodový výjezd na Znojemsko a Vysočinu je za námi
 
Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz