Neuvěřitelné: Cvičitelka Kynychová vzala české celebrity a děti z dětských domovů do Egypta!

Cvičitelka a moderátorka Hanka Kynychová je známá tím, že jí nejsou lhostejné osudy ostatních. Proto před sedmi lety založila nadační fond, který se věnuje výhradně dětem z dětských domovů. Tyto děti Kynychová
pozvala už po druhé do Prahy, aby pro ně uspořádala tradiční letní soustředění tanečního projektu Hejbejte se a zpívejte, který je zakončen každoročně v listopadu velkými finálovými závody. To, že je práce úspěšné české cvičitelky, upřímná a opravdová, dokazuje i velká podpora známých osobností, které často a rády bez nároku na honorář navštěvují akce Nadačního fondu Hanky Kynychové.

Jednou takovou akcí byl i výlet do světa starověkého Egypta, tedy výstava egyptského faraona Tutanchamona v pražských Holešovicích, kam Kynychová uspořádala výlet mezi náročnými tanečními a pěveckými tréninky. Děti přišla do Holešovic podpořit moderátorka Martina Gaveriely s celou rodinou včetně Marcuse Trana, loňská moderátorka finálových závodů herečka Miluška Bittnerová a moderátor Petr
Vágner
s rodinou, který navíc letos děti na soustředění učí, jak se mají chovat na pódiu a jak správně mluvit.

„Jsem moc ráda, že se opět zapojily staré známé tváře, protože setkání s někým, koho znají nebo z časopisů, je pro děti velký zážitek. O zážitky důležité pro spokojený a šťastný život, který se snažím dětem prostřednictvím svého projektu dopřát. Alespoň na chvíli," svěřila se Hanka Kynychová, iniciátorka celé akce.

Martina Gavriely Marcusem Tranem tráví léto v Čechách, protože není žádným tajemstvím, že se v listopadu chystají odletět dlouhodobě za prací do Austrálie či na Bali. A zabavit děti o letních
prázdninách není hračka. „Děti jsou na zabití," vyprávěla se se smíchem dvojnásobná matka Gavriely. Proto velmi uvítala nabídku Hanky Kynychové a vyrazili celá rodina na výstavu. Charita není Martine cizí: „Vždycky jsem chtěla pomáhat, dokonce jsem chtěla jet do Afriky. Proto jsem ráda, že Hanka před časem oslovila a mohu jí sem tam pomoci svou účastí na akcích."

Petr Vágner přišel s celou rodinou. Den měl zrovna nabitý k prasknutí. Do Holešovicdorazil rovnou z Přerova, kde absolvoval potápěčský kurz a získal tak potápěčskou licenci. Akci nadace známé cvičitelky si ale nemohl nechat ujít: „Hanku podporuji v jejich aktivitách odzačátku. Rád se vždycky jakkoliv zapojím.."

To Miluška Bittnerová vyrazila na výstavu se svými kamarády. Z výstavy pak odcházela se slovy: „Hani, neboj, ty sošky co ukradli moji kamarádi vrátíme u vchodu." S nadsázkou tak komentovala situaci, když
se jí náš fotograf snažil přimět, aby si půjčila jeden vějíř co stál nedaleko Tutanchamonova trůnu. Ale nepovedlo se, vějíř byl připevněn. Miluška Bittnerová si rovněž akci Hejbejte se a zpívejte pro dětské
domovy oblíbila: „Kdo jednou s Hankou začne spolupracovat, musí v tom pokračovat, Hanka je úžasná
baba. A mohlo by se zdát, že její aktivita pro dětské domovy není tak podstatná. Ale to je omyl. Děti se dostanou do úžasného prostředí, dělají co je baví, ale hlavně zažijí pocit, že má o ně někdo zájem. A to je moc důležité."