Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz
HEJBEJTE SE: letní soustřední vystihují dvě slova - Václavák a Tyršák
HEJBEJTE SE: letní soustřední vystihují dvě slova - Václavák a Tyršák  

V průběhu letních prázdnin a celého podzimu probíhá nejstěžejnější projekt, kterému se v Nadačním fondu Hanky Kynychové věnujeme.  Projekt  nese název HEJBEJTE SE A ZPÍVEJTE S HANKOU KYNYCHOVOU. „Hejbací" projekt, jak říkají děti,  letos vstoupil do šestého ročníku. Již po čtvrté probíhá v době letních prázdnin soustředění pro děti z dětských domovů, které se do projektu zapojí. Pod pojmem letní soustředění si můžete představit letní camp, na kterém děti netráví čas zbůhdarma, ale trénují a zdokonalují se v pohybových aktivitách. Zkrátka se učí nové choreografie a prvky choreografií na další finálové závody, které proběhnou v listopadu. Rodiče sportujících dětí jistě věcí, co je soustředění, pro ostatní takto na vysvětlenou.



 

Soustředění máme už za sebou. První týden se zúčastnilo padesát dětí, druhý týden osmdesát a třetí týden devadesát dětí. Tyršův dům tak byl maximálně využit, pan Tyrš by byl spokojen. Možná o to více, kdyby věděl, že je zde i zhruba jedna třetina romských dětí, které sice vyžadují větší pracovní nasazení, ale trénují naplno a hlavně rády!

 

Hejbejte se a zpívejte je pro mě nejnáročnějším, ale zato nejkrásnějším, obdobím v roce. Jsem s dětmi nejvíce času, vidím jejich pokroky, vnímám jejich výrazy ve tváří - od údivu, přes zapření, až po úsměv, když se jim konečně podaří zacvičit to, co po nich my trenéři chceme. Je to dost podobné, jako když jsem se dívala na olympiádu. Postupující do semifinálových kol mají uspokojivé projevy ve tváři, jako když se dětem podaří pod vedením kamarádů - lektorů nebo chcete-li trenérů, nacvičit to, co po nich chtěli.

 

Tento rok je pro mě ještě emočně vypjatější - citlivější - nejen, že jsem se obávala, že šestí ročník neuspořádám, a jsem vděčná, že se mi to za pomoci dobrých lidí podařilo, ale hlavně protože trénujeme na půdě Tyršova domu. Tedy na půdě někoho, kdo měl smýšlení jako já. Pan Tyrš říkal, když se hýbeš (on říkal, cvičíš), tak nezlobíš a máš disciplínu. Dril, kázeň, radost z pohybu a vítězství nebo jen účast na závodech je pro mě tím, co bych chtěla šířit po své linii a tou jsou momentálně na sto procent děti v dětských domovech - moje druhá rodina.

 

Kromě toho, že děti dostaly tu úžasnou možnost trénovat na takovém místě, jako je Tyršův dům , tak bydlely na Václavském náměstí v hotelu Evropa (všichni se shodují, že to je nezapomenutelný zážitek), poznaly Prahu jak pohledem z vláčku, z Vltavy, tak i jako pěší turisté. Vyzkoušely si, jaké to je být profesionálním fotomodelem a někteří se setkaly i se svými patrony (tvářemi hudebního a hereckého nebe).  Za to vše bych ráda poděkovala těmto partnerům: Centrum pro regionální rozvoj ČR, Praha 1 - pan starosta Ing. Oldřich Lomecký, Hotel Evropa - pan ředitel Petr Žádník, SodaStream - pitný režim, Česká obec sokolská, Velux, Madonna, Kapka medu pro Verunku, Pompo, Pražské Benátky, Martin tour a  Fotostudio Michaela Antůšková.

 

Zvláštní dík patří všem lektorům!!! Vím, že jste makali a makáte na plné obrátky  - jsem si toho nejen vědoma, ale jsem vám strašně vděčná, že už několik let, se dětem věnujete bez nároku na honorář!!!! Děkuji: Martin Ivanecký (MTV Dance), Igor Šustr (Zumba), Petra Parvoničová, Zdeňka Pijanová a Martina Fantová (Muzikál - choreografie), Míša Nosková (Muzikál - zpěv), Radek Fišer (Street dance) a Kačka Fingralová - moje manažerka a produkční. 

 

Srdečně vás zvu na všechny akce, které náš nadační fond pořádá, protože: kdo nezažil, nepochopí!

 

Vaše Hanka Kynychová


HEJBEJTE SE: letní soustřední vystihují dvě slova - Václavák a Tyršák
 
Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz