Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz
Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou
Hejbejte se a zpívejte s Hankou KynychovouHlavní činností Nadačního fondu Hanky Kynychové je realizace projektu pro děti z dětských domovů, který nese název HEJBEJTE SE A ZPÍVEJTE S HANKOU KYNYCHOVOU.

Projekt Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou  vstoupil v roce 2015 do devátého ročníku. Každým rokem si získává stále více příznivců z řad dětí i dospělých v dětských domovech po celé ČR. Sportovní charitativní projekt je tedy určen výhradně dětem z dětských domovů.

 

Díky tomuto projektu mají děti možnost naučit se moderní sportovní a taneční disciplíny pod vedením zkušených instruktorů v čele se známou cvičitelkou Hankou Kynychovou, která je zároveň autorkou tohoto jedinečného, úspěšného a oblíbeného projektu. Naše spolupráce s dětskými domovy se každým rokem prohlubuje a již neznamená pouze realizaci samotného projektu. Mezi organizátory, lektory a samotnou Hankou Kynychovou a mnohými patrony - známými tvářemi ze světa hudebního, hereckého a tanečního nebe na jedné straně a mezi dětmi, tetami i řediteli z dětských domovů na straně druhé velmi často vznikají vřelé vztahy, které často přerůstají v přátelství. Díky těmto vztahům jsme celoročně informováni o dění v dětských domovech a často jsme i zváni na kulturní a sportovní akce pořádané samotnými dětskými domovy. Děti s tetami nás zvou do svých domovů na vánoční besídky, aby nám předvedly svá hezká vystoupení, posílají nám obrázky a ručně vyrobené dárečky. Chvíle strávené společně s dětmi jsou pro celý tým největší odměnou za roční úsilí. Není totiž nic hezčího, než vidět rozzářené dětské oči a radost z dosažených úspěchů.

 

Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou se věnuje výhradně dětem a mládeži v dětských domovech, protože děti z dětských domovů nemají možnost, aby je k volnočasovým aktivitám směrovaly jejich rodiny a ukázaly jim cestu k výběru zájmových kroužků. V normálních rodinách je to běžné. Naším cílem je umožnit těmto dětem vyzkoušet si moderní formy sportovních disciplín jako je aerobik, street dance, MTV Dance nebo třeba latino dance. Kromě sportovních disciplín se projekt  věnuje i nácviku muzikálových čísel pod záštitou nejlepších českých muzikálů. V minulosti Děti ráje, Kapka medu pro Verunku, Noc na Karštejně nebo Antoinetta - královna Francie. Letos děti nacvičí choreografii muzikálu Horečka sobotní noci. Talentovaným dětem chceme ukázat, že sport a tanec se jim může stát i zaměstnáním, že mohou jít studovat FTVS, konzervatoř, a že jejich cesty k profesionálnímu sportu a činnosti jsou jim otevřené. Náš projekt je určen téměř pro všechny - zapojit se mohou děti od čtyř let, až do své dospělosti (tzn. do doby než opustí DD). Navíc se řídíme heslem, že sport je ideální pro boj se splíny, kterých mají děti z dětských domovů mnoho za sebou.

 

 

 


Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou
 
Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz