Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz
Balancování a bilancování a sklonku rokou 2011
BALANCOVÁNÍ A BILANCOVÁNÍ. Tyto dva výrazy - slova, která jsou si tak podobná, a přesto ve svých smyslech velmi odlišná - mě teď mě teď s koncem roku hodně napadají. V tělocvičně balancuji a ženami na balančních podložkách a na balančním načiní, abych prospěla jejich vnitřním svalům a jejich zdraví. A zároveň balancuji (bilancuji) na hraně času, do konce roku zbývají dna dny, a já jsem nestihla takových věcí.


Vůbec si neztěžuji, jenom bilancuji, co jsem za tento rok zvládla a co ne. Stihla jsem se zpomalit, abych stihla udělat více věcí. Stihla jsem si uvědomit, že zdraví je to nejdůležitější, co máme. Stihla jsem si uvědomit, že mám tak trochu dvě rodiny - tu svou vlastní (manžela, Filipa a holky a ještě našeho psa Beníka), a pak tu nevlastní, kterou tvoří asi 500 dětí z dětských domovů, na které si každý den několikrát vzpomenu.

A právě mezi těmito dvěma rodinami často hodně balancuji. Spousta přátel mi říká, ať dělám jen věci, na které stačím. Ale je fakt, že mi to říkají ti, kteří se mnou nikdy nebyli v žádném dětském domově. Mají mě rádi, ale nemohou pochopit, že tato adoptivní rodina se jen tak nedá opustit, i když mi bere hodně sil, ale zároveň mi je v určitých chvílích zase vrací.

Když teď bilancuji, vybaví se mi vzpomínky na léto na letní tábor, vlastně soustřední, které pořádá už skoro pět let můj Nadační fond. Vybaví se mi měsíc strávený s dětmi z dětských domovů společně s mými dětmi. Moje holky už mají svoje kamarádky – Evičku a Kristýnku z DD ve Frýdku-Místuku, holky z DD v Ústí n. Labem – Severní Terasa se zase o moje holky starají, když já trénuji s jinou skupinkou dětí. Můj Filip má kámoše Marka, který je dnes sice dospělý chlap, ale seznámili jsme se s ním, když byl v DD Ostrov u Karlových Varů. Další Filipův kamarád se jmenuje Vojta a bydlí v DD Vizovice a občas k nám jezdí i na prázdniny. A protože je Fífa chlap, tak má taky kamarádky, nebo spíše „baličky“ Jitku z Kroměříže a holky Horváthovic z Tišnova.

Prostě tyto dvě rodiny mám propojeny a musím a chci mezi nimi i v příštím roce balancovat!

Vám, kteří jste mě podporovali v tomto, teď už končícím roce, bych chtěla moc poděkovat a budu si moc přát, abyste zbilancovali naši spolupráci pozitivně a přínosně. Vy, kteří jste se ještě neosmělili vkročit do jiného světa, a to do světa životů dětí v dětských domovech, tak to v příštím roce zkuste. Je to krásné a vaše starosti se vám při setkání s těmito dětmi budou najednou zdát zbytečné, povrchní a malé.

Vše dobré a hlavně hodně zdraví vám do nového roku 2012 přeje Hanka Kynychová

 
Fitness club Hanky Kynychové Hejbej se TV Břišní pekáč s Hankou Kynychovou Oficiální stránky Hanky Kynychové E-shop kynychova-shop.cz